GYIK

Meddig használhatom fel a beszállókártyát? – A kiállítástól számított 1 évig.

Vásárlás után mégsem szeretnék utazni, mi a teendő? – Amennyiben mégsem szeretnének részt venni a programunkon, kérjük jelezzék felénk emailben az info@redsky.hu email címen. Felhívjuk figyelmüket, hogy 24 órán belül időpont törlést, vagy nem megjelenést, nem tudunk elfogadni. Ezekben az esetekben nincs lehetőség másik időpont foglalására vagy pénz visszaigénylésre. Köszönjük!

A megvásárolt, de nem felhasznált program összege visszaigényelhető? -  Igen. Amennyiben mégsem szeretnének velünk utazni vagy lejárt a beszállókártya érvényessége (365 nap), visszautaljuk a program díját. Szeretnénk megértésüket kérni, hogy a beszállókártya kézbesítését követően történő lemondás esetén a postaköltséget (futárszolgálat díja) nem tudjuk visszatéríteni. Felhívjuk figyelmüket, hogy 24 órán belül időpont törlést vagy nem megjelenést, nem tudunk elfogadni. Ezekben az esetekben nincs lehetőség másik időpont foglalására vagy pénz visszaigénylésre. Köszönjük!

A beszállókártya átruházható másra? – Igen. A beszállókártyán nem szerepel név, csak a vásárlás során kapott egyéni azonosító, így más is felhasználhatja.

Hogy vehetem át a beszállókártyát? –  A díj rendezése és kézbesítése minden esetben GLS futárszolgálattal történik.

Melyik évszakban lehet felhasználni a programot? – Évszaktól függetlenül bármikor felhasználható, viszont repülésünk feltétele a csapadékmentes, tiszta idő.

A repülés függ az időjárástól? – Igen. Pilótánk akár az utolsó pillanatban is lemondhatja az utazást. Szeretnék ebben megértésüket kérni, de a biztonság a legfontosabb, így akár az is előfordulhat, hogy a 2. vagy akár a 3. megbeszélt időpont is lemondásra kerülhet.

Melyik repülőtérről indulunk? – A program kiválasztása során mindig fel van tűntetve az indulási repülőtér.

Milyen repülőgéppel fogunk utazni? – A program kiválasztása során mindig fel van tüntetve a használatos repülőgép.

Hol tudok időpontot foglalni? – Időpont foglalása a vásárlást követően történik a kézbesített csomagban található telefonszámon. Az általunk használt repülőgépek időbeosztása viszonylag sűrű, így kérjük vegyék figyelembe, hogy az utolsó pillanatban már nem tudunk helyet biztosítani. Foglalni legalább 2-3 héttel a tervezett program előtt érdemes.

Van WC a fedélzeten? – A repülőtéren van lehetőség mosdóba menni, de a repülőgépen erre nincs.

Van súlyhatár? -  Repülőgépenként változó. 100 kg feletti utasainkat sajnos nem tudjuk magunkkal vinni. Pontos információért kérjük érdeklődjenek az info@redsky.hu email címen.

Van korhatár? – Nincs, de 18 éves kor alatt szülői felügyelet szükséges.

Kapok számlát/bizonylatot? – Számlát/bizonylatot nem, de fizetési részletezőt igen. Pilótáink jelenleg nem kereskedelmi pilóták, így repüléseink az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) „megosztott költségű repülés” keretein belül történnek, aminek alapfeltétele, hogy kizárólag magánszemélyként működhet. További info a Szabályzatban

Működésünk az EASA engedélyével, annak szabályzatait betartva történik.

Mit vigyek magammal? – A személyes okmányoknak a fedélzeten kell lenni. Ezen kívül célszerű napszemüveget hozni.

COVID-19 – A repülőgépeket és fejhallgatókat minden repülés elött fertőtlenítjük, így próbáljuk minimálisra csökkenteni a fertőzés kockázatát. Figyelemmel kísérjük a kormány állásfoglalásait, így szigorítás esetén működésünk néhány hónapra szünetelhet. Ezesetben a beszállókártyák érvényessége ugyanennyi idővel meghosszabbodik.

Alkoholt szabad fogyasztani? – Tilos! Amennyiben a pilóta úgy ítéli meg, hogy az utas alkohol vagy kábítószer befolyásoltság alatt áll, a programot azonnal töröljük és pénz visszaigénylésre nincs lehetőség!

Készítenek rólam videót? – Igen. A repülésről a fedélzeten található 2db GOPRO kamera készít felvételt, amiből mi 2 videót készítünk. Egy vágatlan és egy közösségi médiára alkalmas verziót. A rögzített felvételeket senkivel nem osztjuk meg és sehol nem használjuk fel, harmadik személynek nem adjuk tovább. Kizárólag az utas részére készülnek és az utazás után 1 héttel válnak letölthetővé, amiről emailben értesítést és a letöltéshez szükséges linket küldünk. Amennyiben valaki nem szeretne videófelvételt, természetesen a kamerák kikapcsolva maradnak.